出荷対応:月~土(祝日含む)
WSET Level 1 Award in Sake

授業は全て英語で行われます。
この資格は、日本酒を初めて学ぶ人を対象としたコースとなります。
視覚、嗅覚、味覚を通して日本酒の主なスタイルや種類を学び、風味やアロマに影響を与える主な要因についての理解を深めます。
修了者にはWSET認定証とラペルピンが授与されます。
カリキュラム
- DAY 1(10:00 ~ 17:00)
-
- The basic principles of sake production
- The main types and styles of sake
- How to serve sake
- Factors affecting the flavour of sake
- How to describe sake using the WSET Level 1 Systematic Approach to Tasting Sake® (SAT)
- DAY 2(11:00 ~ 11:45)
-
- 認定試験
授業内容についての詳しい内容は、 こちらSpecification(全て英語)をご確認ください。
【受験のための講習時間について】
WSETでは、試験を受けるためにスクールにて受講しなければならない時間が定められています。(Guided Learning Hours)
GLH Level 1:6時間
コース詳細
講師
- マクシム ポルキン
Maksim Polkin
場所
- 授業:IMADEYA 清澄白河テラス
東京都江東区三好2-6-8
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試験会場:八海山東京営業所セミナールーム
東京都中央区築地4-5-9 築地安田第二ビル8階
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授業料
- 40,500円(税込)
*授業、試験に関する全ての料金が含まれます
*キャンセルをご希望の場合、初回授業開始の2週間前までは全額返金が可能です
【再試験料】
15,400円(税込)
【教材の発送について】
レベル1は当日に教材をお配り致します。
受講資格
- このレベルに関し、受講資格はございませんが、アルコール飲料を取り扱うため未成年の受講はできません。
定員
- 最大10名
お支払い方法
- クレジットカード決済のみ
下記グーグルフォームより申請をしていただいた後、IMADEYAがオンラインストアのアカウントを作成し、アカウント情報、商品のURL、「お支払い方法」を記載したメールをお送りします。
注意事項
- お申込み前にこちらを必ずご確認ください。
お申込み・受講に関する注意事項
日程/お申込み
- English Class
Maksim Polkin - 2025年5月16日(金)
お申込み締め切り:2025年5月6日(火)日程
Day1 【授業・試験】: (木) 10:00~17:30
お申込み (グーグルフォーム)
講師紹介

マクシム ポルキン
Maksim Polkin
WSET 認定 SAKE エデュケーターの資格と知識を所有し、 「IMADEYA GINZA」にて月に1 回程、英語での日本酒セミナーを開催。 また、IMADEYA と交流のある蔵元に向けてEnglish セミナーも行っています。
- 日本酒業界における実務経験8年
- ウイスキー界における実務経験7年
- ENOTRIA Wine School(モスクワ)日本酒・ウイスキー講師8年
- 清酒と日本製ウイスキーセミナーのスピーカー(ロシア、ウクライナ、イギリス、アルメニア、グルジア、ベラルーシ)
- 2018 年取得 Wine & Spirits Education Trust(WSET、イギリス)Level 3
- 2019 年取得 Wine & Spirits Education Trust(WSET、日本) Educator course

For individuals new to the subject, this qualification offers a hands-on introduction to the world of sake.
You’ll explore the main styles and types of sake through sight, smell and taste to develop an understanding of the key factors affecting flavours and aromas.
Upon successful completion you will receive a WSET certificate and lapel pin.
Curriculum
- DAY 1 (10:00 ~ 17:00)
-
- The basic principles of sake production
- The main types and styles of sake
- How to serve sake
- Factors affecting the flavour of sake
- How to describe sake using the WSET Level 1 Systematic Approach to Tasting Sake® (SAT)
- DAY 2 (11:00 ~ 11:45)
-
- Examination
For more information on what you will learn, see the Specification here
【Required Course Time】
To sit the WSET exam, students are required to attend a minimum number of class hours.
GLH Level 1: 6 hours
Course Details
Lecturer
- Maksim Polkin
Place
- [Course Venue]
IMADEYA Kiyosumi Shirakawa Terrace
Miyoshi 2-6-8, Koto-ku, Tokyo
▶Google Map
[Exam Venue]
Hakkaisan Tokyo Tsukiji Seminar Room
4-5-9 Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo, Tsukiji Yasuda Daini Build. 8F
▶Google Map
Fee
- 40,500JPY <Price including tax>
*includes sake samples, textbook and examination fee
*full refunds can only be offered where a cancellation is made more than 2 weeks (14 days) before the course commencement.
Re-sit Fee:
15,400JPY (tax included)
Textbook Delivery:
Textbooks will be handed out on the day of the course.
Requirements
- There’s no requirements.
However, you must be over 20 years old to take this course.
*legal drinking age in Japan
Capacity
- Maximum 10 people
How to pay
- Credit Card Only
Once you send us the Application Form, we will create your account for our Online Store and send you an email with your account information, URL for the item and “How to make a payment”.
Notes
- Please check here before applying
Notes on application and attendance
Schedule / Entry
- English Class
Maksim Polkin - 2025/05/16(Fri)
Application Deadline: 2025/05/06(Tue)Schedule
Day1 [class/exam]: 2025/05/15 Thu. 10:00~17:30
*The payment must be completed before the deadline
Apply (Google Form)
Lecturer

Maksim Polkin
He holds a WSET-certified SAKE Educator qualification and knowledge and holds a sake seminar in English about once a month at IMADEYA GINZA. He also conducts English seminars for the sake breweries.
- 8 years' working experience in the sake industry
- 7 years' working experience in the whisky world
- ENOTRIA Wine School (Moscow), sake and whisky teacher, 8 years.
- Speakers at sake and Japanese whisky seminars (Russia, Ukraine, UK, Armenia, Georgia, Belarus).
- WSET (Wine & Spirits Education Trust) Level 3 Award in Sake - 2018
- WSET (Wine & Spirits Education Trust) Educator course completed - 2019