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WSET Level 2 Award in Sake
授業は全て英語で行われます。
Level2は、日本酒製造に使用される原料がどのように加工され、他の原料と合わさり、さまざまなスタイルの日本酒が造られるかに焦点を当てて学んでいきます。
また、試飲した日本酒の品質を、説明し評価する方法も学びます。
日本酒や接客に従事する方であれば、日本酒の選び方やサービスに関する重要なガイダンスを提供できるようになります。
日本酒愛好家であれば、どのような場面で日本酒を選ぶべきか、正確に知ることができるようになります。
カリキュラム
- DAY 1
-
- How to describe and assess the quality of sake using the WSET Level 2 Systematic Approach to Tasting Sake ® (SAT)
- The ingredients used to make sake
- Processing the raw materials
- DAY 2
-
- How sake is made
- Common labelling terms, including how some of the most important ones are written in Japanese.
- DAY 3
-
- 認定試験
授業内容についての詳しい内容は、 こちらSpecification(全て英語)をご確認ください。
コース詳細
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講師
- マクシム ポルキン
Maksim Polkin
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場所
- 授業:IMADEYA 清澄白河テラス
東京都江東区三好2-6-8
▶Google Map
試験会場:八海山東京営業所セミナールーム
東京都中央区築地4-5-9 築地安田第二ビル8階
▶Google Map
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授業料
- 74,900円(税込)
*授業、試験に関する全ての料金が含まれます
*キャンセルをご希望の場合、初回授業開始の2週間前までは全額返金が可能です
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受講資格
- このレベルに関し、受講資格はございませんが、アルコール飲料を取り扱うため未成年の受講はできません。
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定員
- 最大16名
最小8名
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お支払い方法
- クレジットカード決済のみ
下記グーグルフォームより申請をしていただいた後、IMADEYAがオンラインストアのアカウントを作成し、アカウント情報、商品のURL、「お支払い方法」を記載したメールをお送りします。
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注意事項
- お申込み前にこちらを必ずご確認ください。
お申込み・受講に関する注意事項
日程/お申込み
- English Class
Maksim Polkin - 2025/04/24(木) ~ 2025/04/28(月)
お申込み締め切り:4月4日(金)
日程
Day1 【授業】:2025/04/24 (木) 10:00~17:00
Day2 【授業】:2025/04/25 (金) 10:00~17:00
Day3 【試験】:2025/04/28 (月) 11:00〜12:00
- English Class
Maksim Polkin - 2025/06/14(土) ~ 2025/06/17(火)
お申込み締め切り:5月27日(火)
日程
Day1 【授業】:2025/06/14 (土) 10:00~17:00
Day2 【授業】:2025/06/15 (日) 10:00~17:00
Day3 【試験】:2025/06/17 (火) 11:00〜12:00
お申込み (グーグルフォーム)
講師紹介
マクシム ポルキン
Maksim Polkin
WSET 認定 SAKE エデュケーターの資格と知識を所有し、 「IMADEYA GINZA」にて月に1 回程、英語での日本酒セミナーを開催。 また、IMADEYA と交流のある蔵元に向けてEnglish セミナーも行っ ている。
- 日本酒業界における実務経験8年
- ウイスキー界における実務経験7年
- ENOTRIA Wine School(モスクワ)日本酒・ウイスキー講師8年
- 清酒と日本製ウイスキーセミナーのスピーカー(ロシア、ウクライナ、イギリス、アルメニア、グルジア、ベラルーシ)
- 2018 年取得 Wine & Spirits Education Trust(WSET、イギリス)Level 3
- 2019 年取得 Wine & Spirits Education Trust(WSET、日本) Educator course
The WSET Level 2 Award in Sake focuses on how the ingredients used by brewers are processed and combined to create the many different styles of sake.
It will also teach you how to describe and assess the quality of the sakes you taste.
If you are a sake or hospitality professional, you’ll be able to offer valuable guidance on selection and service to your colleagues and customers.
If you are a sake enthusiast, you’ll know exactly what to look for when choosing sakes for any occasion.
Curriculum
- DAY 1
-
- How to describe and assess the quality of sake using the WSET Level 2 Systematic Approach to Tasting Sake ® (SAT)
- The ingredients used to make sake
- Processing the raw materials
- DAY 2
-
- How sake is made
- Common labelling terms, including how some of the most important ones are written in Japanese.
- DAY 3
-
- Examination
For more information on what you will learn, see the Specification.
Course Details
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Lecturer
- Maksim Polkin
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Place
- [Course Venue]
IMADEYA Kiyosumi Shirakawa Terrace
Miyoshi 2-6-8, Koto-ku, Tokyo
▶Google Map
[Exam Venue]
Hakkaisan Tokyo Tsukiji Seminar Room
4-5-9 Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo, Tsukiji Yasuda Daini Build. 8F
▶Google Map
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Fee
- 74,900JPY <Price including tax>
*includes sake samples, textbook and examination fee
*full refunds can only be offered where a cancellation is made more than 2 weeks (14 days) before the course commencement.
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Requirements
- There’s no requirements.
However, you must be over 20 years old to take this course.
*legal drinking age in Japan
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Capacity
- Maximum 16 people each class
Minimum 8 people each class
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How to pay
- Credit Card Only
Once you send us the Application Form, we will creat your account for our Online Store and send you an email with your account information, URL for the item and “How to make a payment”.
-
Notes
- Please check here before applying
Notes on application and attendance
Schedule / Entry
*this is a 3 days course, the 1st and the 2nd day: 7 hours, the 3rd day: 1 hour exam
- English Class
Maksim Polkin - 2025/04/24 Thu. ~ 2025/04/28 Mon.
Application Deadline:2025/4/4(Fri)
Schedule
Day1 [class]:2025/04/24 Thu. 10:00~17:00
Day2 [class]:2025/04/25 Fri. 10:00~17:00
Day3 [exam]:2025/04/28 Mon. 11:00~12:00
- English Class
Maksim Polkin - 2025/06/14 Sat. ~ 2025/06/15 Sun.
Application Deadline:2025/5/27(Tue)
Schedule
Day1 [class]:2025/06/14 Sat. 10:00~17:00
Day2 [class]:2025/06/15 Sun. 10:00~17:00
Day3 [exam]:2025/06/15 Tue. 11:00~12:00
Apply (Google Form)
Lecturer
Maksim Polkin
He holds a WSET-certified SAKE Educator qualification and knowledge and holds a sake seminar in English about once a month at IMADEYA GINZA. He also conducts English seminars for the sake breweries.
- 8 years' working experience in the sake industry
- 7 years' working experience in the whisky world
- ENOTRIA Wine School (Moscow), sake and whisky teacher, 8 years.
- Speakers at sake and Japanese whisky seminars (Russia, Ukraine, UK, Armenia, Georgia, Belarus).
- WSET (Wine & Spirits Education Trust) Level 3 Award in Sake - 2018
- WSET (Wine & Spirits Education Trust) Educator course completed - 2019