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WSET Level 2 Award in Sake
WSET Level 2 Award in Sake
授業は全て英語で行われます。
Level 2は、日本酒製造に使用される原料がどのように加工され、他の原料と合わさり、さまざまなスタイルの日本酒が造られるかに焦点を当てて学んでいきます。
また、試飲した日本酒の品質を、説明し評価する方法も学びます。
日本酒や接客に従事する方であれば、日本酒の選び方やサービスに関する重要なガイダンスを提供できるようになります。日本酒愛好家であれば、どのような場面で日本酒を選ぶべきか、正確に知ることができるようになります。
カリキュラム
DAY 1(10:00 ~ 18:00、 お昼休憩 14:00 ~ 15:00)
- How to describe and assess the quality of sake using the WSET Level 2 Systematic Approach to Tasting Sake ® (SAT)
- The ingredients used to make sake
- Processing the raw materials
DAY 2(10:00 ~ 18:00、 お昼休憩 13:00 ~ 14:00)
- How sake is made
- Common labelling terms, including how some of the most important ones are written in Japanese.
DAY 3(11:00 ~ 12:00)
- 認定試験
全ての日程にテイスティングクラスが含まれます。
お酒サンプル数:約22種類
授業内容についての詳しい内容は、 こちら Specification(全て英語)をご確認ください。
【受験のための講習時間について】
WSETでは、試験を受けるためにスクールにて受講しなければならない時間(Guided Learning Hours: GLH)が定められています。
GLH Level 2:全15時間
(うち講義14時間、試験1時間)
コース詳細
- 講師
- マクシム ポルキン
Maksim Polkin
- 場所
-
授業:IMADEYA 清澄白河テラス
東京都江東区三好2-6-8
▶Google Map
試験会場:八海山東京営業所セミナールーム
東京都中央区築地4-5-9 築地安田第二ビル8階
▶Google Map
- 授業料
-
74,900円(税込)*授業、試験に関する全ての料金が含まれます
*キャンセルをご希望の場合、初回授業開始の2週間前までは教科書代を除いた返金が可能です【再試験料】
22,000円(税込)【教材の発送について】
お支払い確認後、1週間を目安にご登録の住所へ発送いたします。
- 受講資格
- このレベルに関し、受講資格はございませんが、アルコール飲料を取り扱うため**未成年の受講はできません。**
- 定員
- 最大10名
- お支払い方法
- クレジットカード決済のみ
下記グーグルフォームより申請をしていただいた後、IMADEYAがオンラインストアのアカウントを作成し、アカウント情報、商品のURL、「お支払い方法」を記載したメールをお送りします。
- 注意事項
- お申込み前にこちらを必ずご確認ください。
お申込み・受講に関する注意事項
日程/お申込み
- English Class / Maksim Polkin
- 2025/11/13(木) ~ 2025/11/17(月)
お申込み締め切り:10月30日(木)
日程の詳細
Day1 【授業】:2025/11/13 (木) 10:00~18:00
Day2 【授業】:2025/11/14 (金) 10:00~18:00
Day3 【試験】:2025/11/17 (月) 11:00〜12:00
満席となりました。次の日程が公開されるまでもうしばらくお待ちください。
- English Class / Maksim Polkin
- 2026/03/05(木) ~ 2026/03/09(月)
お申込み締め切り:2026年02月05日(木)
日程の詳細
Day1 【授業】:2026/03/05 (木) 10:00~18:00
Day2 【授業】:2026/03/06 (金) 10:00~18:00
Day3 【試験】:2026/03/09 (月) 11:00〜12:00
*お支払いはお申込みから2週間以内にお願いしております。期限を過ぎてもお支払いが無い場合、一度キャンセルとなりますのでご注意下さい。
お申込み (グーグルフォーム)
講師紹介
マクシム ポルキン
Maksim Polkin
WSET 認定 SAKE エデュケーターの資格と知識を所有し、 「IMADEYA GINZA」にて月に1 回程、英語での日本酒セミナーを開催。 また、IMADEYA と交流のある蔵元に向けてEnglish セミナーも行っています。
- 日本酒業界における実務経験8年
- ウイスキー界における実務経験7年
- ENOTRIA Wine School(モスクワ)日本酒・ウイスキー講師8年
- 清酒と日本製ウイスキーセミナーのスピーカー(ロシア、ウクライナ、イギリス、アルメニア、グルジア、ベラルーシ)
- 2018 年取得 Wine & Spirits Education Trust(WSET、イギリス)Level 3
- 2019 年取得 Wine & Spirits Education Trust(WSET、日本) Educator course
WSET Level 2 Award in Sake
All classes are conducted in English.
Level 2 focuses on how the raw materials used to make sake are processed and combined with other ingredients to create various styles of sake. You will also learn how to describe and assess the quality of sake tasted.
Professionals working in sake sales or hospitality will be able to provide important guidance on sake selection and service. Sake enthusiasts will gain the precise knowledge needed to choose sake for any occasion.
Curriculum
DAY 1 (10:00 ~ 18:00, Lunch Break 14:00 ~ 15:00)
- How to describe and assess the quality of sake using the WSET Level 2 Systematic Approach to Tasting Sake ® (SAT)
- The ingredients used to make sake
- Processing the raw materials
DAY 2 (10:00 ~ 18:00, Lunch Break 13:00 ~ 14:00)
- How sake is made
- Common labelling terms, including how some of the most important ones are written in Japanese.
DAY 3 (11:00 ~ 12:00)
- Certification Exam
Tasting classes are included in all sessions.
Approx. 22 sake samples.
For detailed course content, please refer to the Specification (English only).
【Guided Learning Hours (GLH) for Examination】
WSET mandates Guided Learning Hours (GLH) that must be completed at the school before candidates are eligible to sit the exam.
GLH Level 2: Total 15 Hours (14 hrs lecture, 1 hr exam)
Course Details
- Instructor
- Maksim Polkin
- Location
-
Class: IMADEYA Kiyosumi-Shirakawa Terrace
2-6-8 Miyoshi, Koto-ku, Tokyo
▶Google Map
Exam Venue: Hakkaisan Tokyo Office Seminar Room
Tsukiji Yasuda Dai-ni Bldg 8F, 4-5-9 Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo
▶Google Map
- Course Fee
-
¥74,900 (incl. tax)*Includes all fees related to tuition and examination.
*For cancellations, a refund without textbook fee is possible up to two weeks before the first class date.[Re-examination Fee]
¥22,000 (incl. tax)[Course Materials]
Materials will be shipped to the registered address approximately one week after payment confirmation.
- Eligibility
- No prerequisite qualifications are required for this level, but **students must be 20 years or older** due to the handling of alcoholic beverages.
- Capacity
- Maximum 10 students
- Payment
- Credit card payment only
After submitting the application via the Google Form below, IMADEYA will create an online store account and send an email with account information, the product URL, and payment instructions.
- Notes
- Please read the following carefully before applying.
Important Notes on Application and Attendance
Schedule / Application
- English Class / Maksim Polkin
- November 13 (Thu) ~ November 17 (Mon), 2025
Application Deadline: Thursday, October 30
Schedule Details
Day 1 [Class]: November 13 (Thu) 10:00 – 18:00
Day 2 [Class]: November 14 (Fri) 10:00 – 18:00
Day 3 [Exam]: November 17 (Mon) 11:00 – 12:00
This session is fully booked. Please wait for the next schedule to be published.
- English Class / Maksim Polkin
- March 5 (Thu) ~ March 9 (Mon), 2026
Application Deadline: Thursday, February 5, 2026
Schedule Details
Day 1 [Class]: March 5 (Thu) 10:00 – 18:00
Day 2 [Class]: March 6 (Fri) 10:00 – 18:00
Day 3 [Exam]: March 9 (Mon) 11:00 – 12:00
*Payment must be completed within two weeks of application. Please note that failure to complete payment by the deadline will result in the cancellation of your application.
Application (Google Form)
Instructor Profile
Maksim Polkin
Maksim holds the WSET Certified SAKE Educator qualification and regularly hosts English sake seminars monthly at "IMADEYA GINZA." He also provides English seminars for sake breweries with connections to IMADEYA.
- 8 years of practical experience in the sake industry
- 7 years of practical experience in the whisky industry
- 8 years as a Sake and Whisky instructor at ENOTRIA Wine School (Moscow)
- Speaker for Sake and Japanese Whisky seminars (Russia, Ukraine, UK, Armenia, Georgia, Belarus)
- WSET (UK) Level 3 obtained in 2018
- WSET Educator course (Japan) obtained in 2019
当店では年齢確認、転売防止のため、ご購入時に生年月日のご入力を含む会員登録が必須となります。





