出荷対応:月~土(祝日含む)
WSET Level 3 Award in Sake
WSET Level 3 Award in Sake
授業は全て英語で行われます。
お米の栽培方法から流通まで、全ての内容を学ぶ専門的なクラスです。
醸造に関係する事柄を「なぜそうするのか」、「そうする事でどのような影響があるのか」と論理的に日本酒を学びます。
修了者には WSET 認定証とラペルピンが授与され、WSET認定ロゴを使用することができます。
カリキュラム
DAY 1(10:00 ~ 17:30、お昼休憩 13:30 ~ 14:30)
- The main techniques that are used in the production of sake and how they influence style and quality
DAY 2(10:00 ~ 17:30、お昼休憩 13:45 ~ 14:45)
- The principal and specialty categories of sake
DAY 3(10:00 ~ 17:30、お昼休憩 13:00 ~ 14:00)
- The sake industry and the commercial importance of sake in the Japanese and export markets
- The principles behind the storage, selection and service of sake
DAY 4(11:00 ~ 13:30) - 試験
- Examination (Tasting: 11:00 ~ 11:30, Theory: 11:50 ~ 13:30)
全ての授業に約1時間程度のテイスティングクラスが含まれます。
お酒サンプル数:約40種類
授業内容についての詳しい内容は、 こちら Specification(全て英語)をご確認ください。
【受験のための講習時間について】
WSETでは、試験を受けるためにスクールにて受講しなければならない時間(Guided Learning Hours: GLH)が定められています。
GLH Level 3:全20時間40分(うち講義18時間30分、試験2時間10分)
推奨自習時間:22時間
コース詳細
- 講師
- マクシム ポルキン
Maksim Polkin
- 場所
-
授業:IMADEYA 清澄白河テラス
東京都江東区三好2-6-8
▶Google Map
試験会場:八海山東京営業所セミナールーム
東京都中央区築地4-5-9 築地安田第二ビル8階
▶Google Map
- 授業料
-
104,500円(税込)*授業、試験に関する全ての料金が含まれます
*キャンセルをご希望の場合、初回授業開始の2週間前までは教科書代を除いた返金が可能です【再試験料】- セオリーのみ:23,100円(税込)
- テイスティングのみ:13,200円(税込)
- セオリー&テイスティング両方:33,000円(税込)
【教材の発送について】
お支払い確認後、1週間を目安にご登録の住所へ発送いたします。
- 受講資格
- このレベルに関し、受講資格はございませんが、日本酒のトピックについて深く学ぶため、事前にLevel 2を受講することをお勧めいたします。
またお酒を取り扱うため**未成年者の受講はできません。**
- 定員
- 最大10名
- お支払い方法
- クレジットカード決済のみ
下記グーグルフォームより申請をしていただいた後、IMADEYAがオンラインストアのアカウントを作成し、アカウント情報、商品のURL、「お支払い方法」を記載したメールをお送りします。
- 注意事項
- お申込み前にこちらを必ずご確認ください。
お申込み・受講に関する注意事項
日程/お申込み
- English Class / Maksim Polkin
- 2025/10/21(火) ~ 2025/10/27(月)
お申込み締め切り: 2025/10/07(火)
日程の詳細
Day1 【授業】:2025/10/21 (火) 10:00~17:30
Day2 【授業】:2025/10/22 (水) 10:00~17:30
Day3 【授業】:2025/10/23 (木) 10:00~17:30
Day4 【試験】:2025/10/27 (月) 11:00~13:30
満席となりました。wset@imadeya.co.jp までお問い合わせください。
- English Class / Maksim Polkin
- 2026/02/03(火) ~ 2026/02/09(月)
お申込み締め切り: 2026/01/13(火)
日程の詳細
Day1 【授業】:2026/02/03 (火) 10:00~17:30
Day2 【授業】:2026/02/04 (水) 10:00~17:30
Day3 【授業】:2026/02/05 (木) 10:00~17:30
Day4 【試験】:2026/02/09 (月) 11:00~13:30
*お支払いはお申込みから2週間以内にお願いしております。期限を過ぎてもお支払いが無い場合、一度キャンセルとなりますのでご注意下さい。
お申込み (グーグルフォーム)
講師紹介
マクシム ポルキン
Maksim Polkin
WSET 認定 SAKE エデュケーターの資格と知識を所有し、 「IMADEYA GINZA」にて月に1 回程、英語での日本酒セミナーを開催。 また、IMADEYA と交流のある蔵元に向けてEnglish セミナーも行っています。
- 日本酒業界における実務経験8年
- ウイスキー界における実務経験7年
- ENOTRIA Wine School(モスクワ)日本酒・ウイスキー講師8年
- 清酒と日本製ウイスキーセミナーのスピーカー(ロシア、ウクライナ、イギリス、アルメニア、グルジア、ベラルーシ)
- 2018 年取得 Wine & Spirits Education Trust(WSET、イギリス)Level 3
- 2019 年取得 Wine & Spirits Education Trust(WSET、日本) Educator course
WSET Level 3 Award in Sake
All classes are conducted in English.
This is a specialized class covering all topics from rice cultivation to distribution.
Candidates learn about sake production logically, exploring the 'why' and the 'impact' of various brewing practices.
Successful candidates receive a WSET certificate and lapel pin, and are authorized to use the WSET certified logo.
Curriculum
DAY 1 (10:00 ~ 17:30, Lunch Break 13:30 ~ 14:30)
- The main techniques that are used in the production of sake and how they influence style and quality
DAY 2 (10:00 ~ 17:30, Lunch Break 13:45 ~ 14:45)
- The principal and specialty categories of sake
DAY 3 (10:00 ~ 17:30, Lunch Break 13:00 ~ 14:00)
- The sake industry and the commercial importance of sake in the Japanese and export markets
- The principles behind the storage, selection and service of sake
DAY 4 (11:00 ~ 13:30) - Examination
- Examination (Tasting: 11:00 ~ 11:30, Theory: 11:50 ~ 13:30)
Tasting classes are included in all sessions (approx. 1 hour each).
Approx. 40 sake samples.
For detailed course content, please refer to the Specification (English only).
【Guided Learning Hours (GLH) for Examination】
WSET mandates Guided Learning Hours (GLH) that must be completed at the school before candidates are eligible to sit the exam.
GLH Level 3: Total 20 hours 40 minutes (18 hrs 30 mins lecture, 2 hrs 10 mins exam)
Recommended Private Study: 22 hours
Course Details
- Instructor
- Maksim Polkin
- Location
-
Class: IMADEYA Kiyosumi-Shirakawa Terrace
2-6-8 Miyoshi, Koto-ku, Tokyo
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Exam Venue: Hakkaisan Tokyo Office Seminar Room
Tsukiji Yasuda Dai-ni Bldg 8F, 4-5-9 Tsukiji, Chuo-ku, Tokyo
▶Google Map
- Course Fee
-
¥104,500 (incl. tax)*Includes all fees related to tuition and examination.
*For cancellations, a refund without textbook fee is possible up to two weeks before the first class date.【Re-examination Fees】- Theory only: ¥23,100 (incl. tax)
- Tasting only: ¥13,200 (incl. tax)
- Theory & Tasting combined: ¥33,000 (incl. tax)
[Course Materials]
Materials will be shipped to the registered address approximately one week after payment confirmation.
- Eligibility
- No prerequisite qualifications are required for this level, but **we recommend taking Level 2 beforehand** to gain a deep understanding of sake topics.
Also, **students must be 20 years or older** due to the handling of alcoholic beverages.
- Capacity
- Maximum 10 students
- Payment
- Credit card payment only
After submitting the application via the Google Form below, IMADEYA will create an online store account and send an email with account information, the product URL, and payment instructions.
- Notes
- Please read the following carefully before applying.
Important Notes on Application and Attendance
Schedule / Application
- English Class / Maksim Polkin
- October 21 (Tue) ~ October 27 (Mon), 2025
Application Deadline: October 7 (Tue), 2025
Schedule Details
Day 1 [Class]: October 21 (Tue) 10:00 – 17:30
Day 2 [Class]: October 22 (Wed) 10:00 – 17:30
Day 3 [Class]: October 23 (Thu) 10:00 – 17:30
Day 4 [Exam]: October 27 (Mon) 11:00 – 13:30
This session is fully booked. Please contact us at wset@imadeya.co.jp for inquiries.
- English Class / Maksim Polkin
- February 3 (Tue) ~ February 9 (Mon), 2026
Application Deadline: January 13 (Tue), 2026
Schedule Details
Day 1 [Class]: February 3 (Tue) 10:00 – 17:30
Day 2 [Class]: February 4 (Wed) 10:00 – 17:30
Day 3 [Class]: February 5 (Thu) 10:00 – 17:30
Day 4 [Exam]: February 9 (Mon) 11:00 – 13:30
*Payment must be completed within two weeks of application. Please note that failure to complete payment by the deadline will result in the cancellation of your application.
Application (Google Form)
Instructor Profile
Maksim Polkin
Maksim holds the WSET Certified SAKE Educator qualification and regularly hosts English sake seminars monthly at "IMADEYA GINZA." He also provides English seminars for sake breweries with connections to IMADEYA.
- 8 years of practical experience in the sake industry
- 7 years of practical experience in the whisky industry
- 8 years as a Sake and Whisky instructor at ENOTRIA Wine School (Moscow)
- Speaker for Sake and Japanese Whisky seminars (Russia, Ukraine, UK, Armenia, Georgia, Belarus)
- WSET (UK) Level 3 obtained in 2018
- WSET Educator course (Japan) obtained in 2019
当店では年齢確認、転売防止のため、ご購入時に生年月日のご入力を含む会員登録が必須となります。





